Bröd i ugn

Serverar: 6-10 portioner

Detta är kanon som kvällsvickning eller när man får gäster.

Ingredienser

  • 2 franskbröd eller barkis
  • 500-750 gram kassler
  • 6-8 kokta ägg
  • 1 ask gräslök
  • 1 burk majonnäs
  • Salt
  • Peppar
  • 50 gram smält smör
  • Instruktioner

    1. Skiva bröden men inte helt igenom. Utan brödet skall sitta ihop i botten. Lägg de i ugnssäkra formar.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Skiva kasslern till små tärningar, så små som du orkar.
    3. Tärna äggen. Jag brukar ta äggskivaren och skiva 1 gång på längden och en gång åt andra hållet.
    4. Blanda samman detta med hackad gräslök och majonnäsen. Salta och peppra efter smak.
    5. Fyll nu bröden med detta. Det brukar bli lite kletigt. Pensla nu bröden med det smälta smöret.
    6. 175 grader i nedre delen av ugnen tills de är gyllenbruna.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bröd!
    Foccacia och Jalapeñobröd, olivolja och salt... Gott både som tillt...

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Löksoppa med gratinerade ostbröd
    En höstklassiker döljer sig under detta spröda lock av bröd och ost...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben