Barnskötarens purjolökssoppa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

En väldigt god soppa som bör avnjutas med god aptit. Soppan är kraftig och mättande. Kan med fördel kokas dagen innan man ska äta den.

Ingredienser

  • 4 st ganska stora purjolökar
  • 4 hg kokt eller rimmad skinka
  • Grevéost
  • 400 g färskost eller mjukost med olika smaker
  • 1 hel gurka
  • 3-5 dl créme fraiche
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • Matfett
  • 1 stor bukett persilja
  • Instruktioner

    1. Koka vatten o buljongtärningar i en liten kastrull. Rensa purjolöken genom att dela den på mitten och skölj noga under kallt, rinnande vatten så att jord och smuts försvinner. Smält matfettet i en trelitersgryta. Hacka purjolöken i små skivor och lägg skivorna i det smälta matfettet, som inte får bli brynt. Låt purjon svettas under ständig omrörning i 3-5 minuter. Häll över den färdiga buljongen.Skala och skiva gurkan i små, lillfingertjocka tärningar. Lägg i gurkan i soppan
    2. Skiva och strimla skinkan.Riv den hårda osten. Tillsätt skinkan och osten i soppan. Låt sjuda på svag värme ca 15 minuter.
    3. Blanda i mjukosten och cremé fraiche. Mjukosten får gärna vara av olika smaker. Det blir godare då! Låt det hela få ett lite snabbt uppkok och strax före servering - strö över persiljan som du har hackat fint.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben