Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Bra som bjudrätt eller till en lite festligare vardagsmiddag.

Ingredienser

  • 600 g hel fläskfilé
  • 3 dl basilika, hårt packad
  • ½ dl rosmarin
  • 1-2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • Till stekningen
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Till serveringen
  • 2 l blandad sallad
  • 2 tomater i klyftor
  • 1 rödlök, i tunna strimlor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • ½ citron i klyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa bort senor samt fetthinnor på fläskfilén. Blanda örter, olja, salt och socker i en matberedare till en röra.
    2. Täck hela filén med röran. Hetta upp smör och olja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn köttet tills hela filén har fått färg.
    3. Lägg filén i en smord ugnssäker form och ställ in i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, ca 15 minuter. Ta ut köttet och låt det vila i ca 10 minuter. Skär i skivor innan servering.
    4. Servera med en blandad sallad med lite olivolja, flingsalt och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben