Basilikabakad laxfilé - LCHF

Serverar: 4 portioner

LCHF kost

Ingredienser

  • 4 bitar á 150 g lax filé
  • 1 stor kruka basilika
  • 2 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Smör att steka i
  • Instruktioner

    1. Mixa olja, basilika, riven ost och vitlök. Smaksätt med salt och peppar.
    2. Krydda laxen med salt och peppar, stek den hastigt i smör, lägg den sedan i ugnsfast form, skeda över rikligt med basilikamixen.
    3. Tillaga i 150 gradig ugn i ca 15 minuter. Lägg upp och häll över den överblivna basilikamixen runt laxen. Servera t.ex. med blomkålsmos.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (2)

    vnordin 12 januari 2009

    Gjorde detta i fredags. Kommer definitivt att göra det igen. Gjorde även blomkålsmos till.

    berggrenskan 5 februari 2009

    Jättegod lax. Blandingen av basilika, ost och vitlök är en höjdare. Vi åt laxen tillsammans med "Gratäng med camembert" som jag hade kvar som rest.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben