Basilikadoftande tomatpaj

Serverar: 4-6 portioner

Färgglad vegetarisk paj som kan serveras med lite skinka till. Färsk basilika i pajdegen ger härlig ljusgrön färg och en ljuvlig smak.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 dl basilikablad
  • 2 msk iskallt vatten
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g mozzarellaost
  • 2 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 500 g cocktailtomater, gärna gula och röda blandade
  • 10 basilikablad
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Mixa basilikablad, vatten och matfett i matberedare tills det blir ljusgrönt. Tillsätt mjölet och kör till en degboll. Tryck ut degen i en pajform.
    2. Riv mozzarellan. Blanda ägg, grädde och ost. Häll blandningen i pajformen. Lägg cocktailtomaterna tätt i formen och grädda i 200 graders varm ugn ca 30 minuter.
    3. Strö över färska basilikablad och servera med skinka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben