Basilikaolja

Basilikaolja är gott att ringla över sallader,över pasta, att dekorera tallrikar med... ja, det är alltid bra att ha en flaska basilikaolja hemma!

Ingredienser

  • 1 kruka färsk basilika
  • 8 dl olivolja
  • Instruktioner

    Mixa samman basilika och olja till en jämn, grön olja. Häll upp den på en tätslutande flaska och låt stå i rumstemperatur. Den håller sig dessutom bäst om man lindar in flaskan i aluminiumfolie. Oljan behöver stå ett dygn före användning och håller sig sedan i flera veckor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monix 25 juli 2008

    Hej! Verkligen JÄTTEGOD basilikaolja. Igår ringlade vi olja på nybakat bröd.Mums. Jag undrar om den skall förvaras i rumstemperatur? Mvh Mx

    Relaterade Artiklar

    Dagens ört - basilika
    Färsk basilika är en underbar krydda. De stora, mjuka bladen har en br...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben