Grillade pilgrimsmusslor med lufttorkad skinka och basilikaolja

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Musslor, skinka och örtoljan kan även serveras till tunn spagetti, capellini.

Ingredienser

  • 8 pilgrimsmusslor
  • 3-5 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tsk rapsolja
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 8 skivor baguette, gärna grov
  • Basilikaolja
  • ca 1 dl basilikablad, finhackade
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk ljus vinäger eller citron, pressad
  • 1 tsk honung
  • ½ krm salt
  • Instruktioner

    1. Rör ihop eller mixa alla ingredienser till basilikaoljan.
    2. Tina pilgrimsmusslorna om de är frysta. Torka dem torra, salta, peppra och pensla dem med olja. Halstra över glöd eller grilla i varm stekpanna eller på grill tills de precis är genomvarma, 1-2 minuter per sida. Dela skinkbitarna och stek dem i torr stekpanna eller grilla dem tills de blivit lite knapriga.
    3. Rosta eller smörstek baguette skivorna. Lägg en skiva skinka och en mussla på varje och ringla över basilikaoljan.
    4. Servera som entrérätt eller cocktailtilltugg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben