Rostad rotfrukts soppa med basilikaolja

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Riktigt god soppa där man kan variera tillbehören.

Ingredienser

  • Rotselleri
  • Morot
  • Rödlök
  • Sötpotatis
  • Potatis
  • Palsternacka
  • Vitlök
  • Chili(gärna rökt)
  • Röd paprika
  • Gul paprika
  • Olivolja
  • Örter
  • Fond (kyckling, grönsak eller hummer)
  • Vatten
  • Lite sherry ev. grädde (fetthalt beroende på vad man önskar!)
  • Basilika olja
  • Valnöt eller en god olivolja
  • 2 krukor färsk basilika. Mixas
  • Instruktioner

    1. Skala & tärna ,skär ned rotfrukt & grönsaker, vitlök & chili. (gärna rökt,chippotle)
    2. Lägg allt i en långpanna vänd ner örter & salt & ringla över olivolja. Rosta på 225 grader (håll lite koll de ska inte bli svarta.) 30-40 min. Vänd runt ett par gånger under tiden.
    3. MIXA sedan allt i hop slätt i din matberedare eller med mixerstav.
    4. Tillsätt fonden du önskar ev: lite sherry samt vatten. Sjud upp soppan smaka av med lite salt & peppar.
    5. Ex. på tillbehör; *Krutonger *Kräftstjärtar *Räkor. * Turkisk yoghurt(kan vara gott om du gjor soppan lite "het"! * Basilika oljan att droppa i.
    6. o.b.s. Har medvetet utelämnat mängd angivelse på rotfrukter & grönsaker så att man kan anpassa med MER av de sorter man föredrar! Blir det soppa över går den utmärkt att frysa!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Gourmet-Ia 19 januari 2009

    Mums! Mannen och jag tyckte den var suverän. Söt och god av rotsakerna och lite eftersmak av hetta ifrån chilin. Basilika-oljan var pricken över i:et. Vi serverade med kräft-stjärtar. Denna kommer jag defenitivt göra fler gånger.

    martina63 2 mars 2010

    Jätte god soppa!! Jag ger full poäng Hälsningar Martina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben