BBQ-filé med småpotatis på spett

Goda smaker som för tankarna till Kinas sötsyrliga såser. Marinera köttet kvällen före, så att smakerna hinner blomma.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé (ca: 600g)
  • Marinad
  • 3 msk soja
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk rårörsocker
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 stor pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar
  • Småpotatis
  • 700 g små kokta potatisar med skal
  • 1 msk oliv eller rapsolja
  • 1 msk grillkrydda
  • Små grillspett
  • Instruktioner

    1. Marinad: Blanda alla ingredienser.
    2. Putsa fläskfilén och lägg ner den i en stor plastpåse med marinaden. Massera så att marinaden ”kommer åt” hela filén. Lägg den kallt ett par timmar eller över natten.
    3. Sätt ugnen på 175 grader. Grilla eller bryn köttet. Låt det steka klart i ugnen ca: 20 minuter.
    4. Trä upp potatisarna på grillspett, pensla med olja, strö över grillkrydda och grilla dem snabbt.
    5. Skär upp köttet i tjocka strimlor och servera med potatis och en god röra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben