Bearnaisegratinerad fläskfile

Serverar: 4-6 portioner

Smarrig fläskfile

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 6 medelstora tomater
  • 1 förpackning färdig bearnaisesås
  • Ca 50g lagrad ost
  • Salt
  • Peppar
  • ½ msk torkad grönpeppar
  • Ev färsk dragon
  • Instruktioner

    1. Skär filén i knubbiga bitar. (ca 2 cm tjocka) Bryn dem ca 2 min på varje sida. Salta, peppra och lägg över i en ugnssäker form.
    2. Lägg avrunna kronärtskockshjärtan och ”kryssade”eller halva tomater runtom köttet. Smula över grönpepparn. Häll på såsen.
    3. Täck grönsakerna och köttet med några skivor god ost. Gratinera i 200 grader ca 20 min. Servera med klyftpotatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nallec 4 oktober 2008

    Hej!! Detta var en riktig höjdare provade den igår på fredagskvällen och det var inte sista gången kan jag lova!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben