Bearnaisegratinerad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Härligt god gratäng, servera gärna med klyftpotatis eller bakade potatishalvor.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 700 g
  • salt
  • peppar
  • olja till stekning
  • 1 gul lök
  • 1 liten aubergine
  • 1 röd paprika
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 burk krossade tomater
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 1/2 dl bearnaisesås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Putsa filén från hinnor. krydda med salt och peppar och stek i lite olja i en stekpanna tills den får en gyllenbrun färg runtom. efterstek i ugnen i ca 20 minuter.
    3. Ta ut köttet och höj ugnsvärmen till 225 grader. skala och klyfta löken. Ansa grönsakerna och skär dem i bitar. Fräs löken och grönsakerna i lite olja tills de börjar få lite färg. krydda med salt och peppar. Häll på tomatkrosset och låt koka i ca 15 minuter. krydda med rivet citronskal.
    4. Lägg blandningen i en eldfast form. Skär filén i tunna skivor och lägg dem ovanpå grönsakerna. ringla över bearnaisesåsen och ställ in formen i ugnen tills såsen börjar få lite färg, ca 10 minuter. Servera gratängen rykande het tillsammans med potatisen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben