Bechamelsås

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 15 minuter

Bechamelsås är en vit grundsås som används i lasagne med ost, till torsk med ägg och till lutfisk på julen. Receptet ger 10 dl, vilket passar till en stor lasagne på 1-1,5 kg köttfärs.

Ingredienser

  • 4 msk smör (60 g)
  • 1 dl vetemjöl (60 g)
  • 1 l mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm muskot
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget, koka upp och låt koka under fortsatt vispning 3-5 min. Smaka av med salt, peppar och muskot.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben