Gjorde denna lasagnen igår och hela familjen tyckte den var jättegod!
Ingredienser
250 g lasagneplattor
Köttfärssås
75 g bacon
250 g köttfärs
1 finhackad lök
1 grovriven morot
2 stjälkar blekselleri i strimlor
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1/2 tsk salt
Grovmalen svartpeppar
3 dl buljong (3 dl vatten + 1 köttbuljongtärning)
70 g (ca 4,5 msk) tomatpuré
Bechamelsås
25 g margarin
4 msk vetemjöl
1 l mjölk
1/2 tsk salt
Lite riven muskot
50-100 g riven ost
Instruktioner
- Köttfärssås: Skär bacon i strimlor och stek i en gryta. Tillsätt köttfärs och lök och stek tills köttet är brunt. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt såsen sjuda i 15-20 minuter.
- Bechamelsås: Smält margarinet i en gryta och rör ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i sänder. Låt såsen koka upp och tillsätt salt och muskot.
- Fördela lasagneplattorna, köttfärssåsen, bechamelsåsen och osten i lager i en ugnsfast form. Börja och sluta med bechamelsås. Strö över resten av den rivna osten på lasagnen och gratinera i 200° i 35-40 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...
Har ätit denna lasagnen till middag idag och den var jättegod. Ger rätten en 5:a (minst).
Jag packat matlåda inför lördagens lunch på jobbet och lagt på skivade tomater ovanpå. Jättesmarrigt!!!