Italiensk lasagne

Serverar: 4 portioner

Gjorde denna lasagnen igår och hela familjen tyckte den var jättegod!

Ingredienser

  • 250 g lasagneplattor
  • Köttfärssås
  • 75 g bacon
  • 250 g köttfärs
  • 1 finhackad lök
  • 1 grovriven morot
  • 2 stjälkar blekselleri i strimlor
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 3 dl buljong (3 dl vatten + 1 köttbuljongtärning)
  • 70 g (ca 4,5 msk) tomatpuré
  • Bechamelsås
  • 25 g margarin
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 l mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • Lite riven muskot
  • 50-100 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Köttfärssås: Skär bacon i strimlor och stek i en gryta. Tillsätt köttfärs och lök och stek tills köttet är brunt. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt såsen sjuda i 15-20 minuter.
    2. Bechamelsås: Smält margarinet i en gryta och rör ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i sänder. Låt såsen koka upp och tillsätt salt och muskot.
    3. Fördela lasagneplattorna, köttfärssåsen, bechamelsåsen och osten i lager i en ugnsfast form. Börja och sluta med bechamelsås. Strö över resten av den rivna osten på lasagnen och gratinera i 200° i 35-40 minuter.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (2)

    UllaC 10 mars 2010

    Har ätit denna lasagnen till middag idag och den var jättegod. Ger rätten en 5:a (minst).

    UllaC 12 mars 2010

    Jag packat matlåda inför lördagens lunch på jobbet och lagt på skivade tomater ovanpå. Jättesmarrigt!!!

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben