Italiensk lasagne

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar

Äkta italiensk lasagne med ricotta och mozzarella.

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 400 g passerade tomater
  • 1 msk oregano, torkad
  • 1 dl basilika, färsk
  • 600 gram nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Övrigt
  • 2 st ägg, vispade
  • 400 g ricottaost
  • 400 g lasagneplattor, färska
  • 225 g Mozarellaost
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök. Hetta upp 1,5 msk olja i en stekpanna och fräs hälften av löken tills den mjuknar. Tillsätt vitlöken och fräs ca 2 min. Tillsätt tomaterna, krydda med oregano och blanda väl. Låt sjuda i 30 min. Hacka basilikan och tillsätt hälften av den när 10 min återstår.
    2. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna, tillsätt resten av löken och fräs ca 3 min. Tillsätt nötfärsen och stek ca 7 min. Smula den under tiden. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
    3. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form ca 25x35 cm. Vispa ihop ägg, ricotta och resten av basilikan i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    4. Bred ut ett tunt lager tomatsås i den ugnsfasta formen. Lägg ett lager lasagneplattor över tomatsåsen. Fördela hälften av nötfärsen och en tredjedel av tomatsåsen över plattorna. Lägg på ett andra lager lasagneplattor och häll över hälften av ricottasåsen. Upprepa med resten av nötfärsen, tomatsåsen, lasagneplattorna och ricottasåsen.
    5. Ugnsbaka i 40 min. Skiva mozzarellan och lägg den på lasagnen. ugnsbaka utterligare 10 min, tills mozzarellan är gyllene och bubblig.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben