Béchamelsås, finare

Serverar: 4 portioner

Alltid bra att kunna.

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 2 lagerblad
  • 3 kryddnejlikor
  • 1 liten lök
  • 60 gr smör
  • 6 msk mjöl
  • 3 dl kaffegrädde
  • 1 krm riven muskot
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Häll mjölken i en liten gryta och tillsätt lagerbladen. ressa in kryddnejlikorna i löken och lägg den i grytan. Koka upp. Tag grytan från spisen och låt svalna. Sila av mjölken i en skål och gör ren grytan. Smält smöret och blanda ner mjölet. Rör om och bryn i 1 minut och häll sedan sakta ner mjölken under omrörning. Värm såsen i 3 minuter. Tillsätt grädde och koka upp. Tag från spisen och krydda med salt, peppar och muskot.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sandegaard 31 juli 2010

    Trevligt att stöta på lite mer orginalbaserade recept bland alla som tror att en bechamel är redd mjölk med salt och peppar. Tummen upp.

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben