Bekväm ris och korvlåda

Serverar: 4 portioner

Servera med varma grönsaker, t ex bladspenat och morötter.

Ingredienser

  • 2½ dl långkornigt ris
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 burk redd champinjonsoppa
  • 4 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • Lite peppar
  • 300 g varmkorv
  • 1 dl riven gratängost
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader.
    2. Rör samman soppan med 4 dl vatten till en klimpfri sås, tillsätt salt och mal lite peppar över.
    3. Häll såsen över riset, täck med aluminiumfolie och sätt in i ugnen.Ta ut fatet efter 25 minuter, ta av folien och lägg på korven i bitar.
    4. Strö på gratängosten. Gratinera 15-20 minuter.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben