Bekväm ris och korvlåda
Serverar:
4 portioner
Servera med varma grönsaker, t ex bladspenat och morötter.
Ingredienser
2½ dl långkornigt ris
2 gula lökar, hackade
1 burk redd champinjonsoppa
4 dl vatten
½ tsk salt
Lite peppar
300 g varmkorv
1 dl riven gratängost
Instruktioner
Värm ugnen till 225 grader.
Rör samman soppan med 4 dl vatten till en klimpfri sås, tillsätt salt och mal lite peppar över.
Häll såsen över riset, täck med aluminiumfolie och sätt in i ugnen.Ta ut fatet efter 25 minuter, ta av folien och lägg på korven i bitar.
Strö på gratängosten. Gratinera 15-20 minuter.
Liknande recept
Korvlåda med ris
4.2
30 min
4
7
persiljesås med ris och skinka
4
20 min
2-3
1
Ris à la Malta
4.6
4
4
Fisk i ugn med ris och linser
1 h
4
Räkkrans med ris, curry och mango chutney
45 min
4-6
Fiskpaket med matigt ris
30 min
1-2
Skinkrullar med ris
30 min
6-8
Gris på ris
4
45 min
6-8
2
Kasslergryta med Ris
30 min
4-6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!