Bengaliska röda linser

Indisk rätt som serveras till currykryddade grönsaker.

Ingredienser

  • 225 g röda linser, tvättade och väl torkade
  • 1 liten riven lök
  • 1 liten bit färsk ingefära, skalad och riven
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 msk pressad citron
  • 3 msk olja
  • 2 stora skivade lökar 
  • Instruktioner

    Värm de torra linserna i en tjockbottnad gryta 1?2 minut. Tillsätt riven lök, ingefära, kryddor, vitlök, salt, citronsaft och så mycket vatten att det täcker. Koka upp och sjud på svag värme 1 timme, ju lägre temperatur desto bättre. Hetta upp oljan och värm den skivade löken. Mosa linserna lätt, blanda i löken, rör om och lägg på lock. Tag grytan från värmen och låt den stå 5 minuter innan den serveras.  

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben