Bengans fisk- och musselgryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

En egenkomponerad rätt som smakar fantastiskt.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 fänkål
  • 2 röda chilifrukter
  • 10-12 cocktailtomater
  • 2 knippen persilja
  • 2-3 msk koncentrerad fiskfond
  • 75 cl vitt vin minus 2 glas till kocken
  • 6 hg vit fisk, torsk eller kolja
  • 1 nät blåmusslor
  • 2-3 msk crème fraiche
  • ½ pressad citron
  • 3-4 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Slanta morötterna och finhacka löken, hacka övriga grönsaker och persiljan. Ta ur kärnorna ur chilin och finhacka. Vill du ha lite mer hetta så spara kärnorna i en av chilifrukterna. Rengör blåmusslorna och släng dem som är öppna. Skär fisken i 3 cm stora bitar.
    2. Fräs alla grönsaker, chili och persilja i stor gryta. Häll i vin, fiskfond, crème fraiche, pressa i citron och späd med vatten. Koka upp och låt puttra i 10 minuter så att smakerna gifter sig, smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg i fisken och koka vidare i 5 minuter avsluta med musslorna och lägg på lock. Grytan är klar att servera när musslorna öppnat sig, släng dem som inte öppnat sig.
    4. Servera med vitt lantbröd och aioli, förslagsvis dricker man samma vin till maten som använts i grytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben