Mustig och smakrik med mör, lättuggad högrev som smälter i munnen!
Detta receptet är en blandning av olika gulaschrecept som jag gjort för att skapa den perfekta gulaschen!
Ingredienser
1200 g benfri högrev putsad och hackad i ca 2-3 cm tjocka tärningar
1/2 msk+1 tsk salt
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk+2 msk olivolja
25 g+25 g smör
1 1/2 msk paprikapulver
1 tsk mald kummin
1 tsk chilipeppar
1 tsk cayenne peppar
2 lagerblad
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
5 dl porter
1 dl rött vin
1 burk krossade tomater, (400 g)
2 krm svartpeppar
5-6 tärnade potatisar
2 tärnade röda paprikor
1 citron, pressad saft
Gremolata
1/2 vitlöksklyfta
1 knippa finhackad bladpersilja
2 citron, rivet skal
Tillbehör
créme fraiche, smetana, turkisk yoghurt eller naturell kvarg
En brödbit eller knäckebröd till är gott