Beprövad och himmelskt god gulasch soppa!

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 4 timmar

Mustig och smakrik med mör, lättuggad högrev som smälter i munnen! Detta receptet är en blandning av olika gulaschrecept som jag gjort för att skapa den perfekta gulaschen!

Ingredienser

  • 1200 g benfri högrev putsad och hackad i ca 2-3 cm tjocka tärningar
  • 1/2 msk+1 tsk salt
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk+2 msk olivolja
  • 25 g+25 g smör
  • 1 1/2 msk paprikapulver
  • 1 tsk mald kummin
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 tsk cayenne peppar
  • 2 lagerblad
  • 1 liter vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 5 dl porter
  • 1 dl rött vin
  • 1 burk krossade tomater, (400 g)
  • 2 krm svartpeppar
  • 5-6 tärnade potatisar
  • 2 tärnade röda paprikor
  • 1 citron, pressad saft
  • Gremolata
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 knippa finhackad bladpersilja
  • 2 citron, rivet skal
  • Tillbehör
  • créme fraiche, smetana, turkisk yoghurt eller naturell kvarg
  • En brödbit eller knäckebröd till är gott
  • Instruktioner

    1. Salta det tärnade köttet med 1/2 msk salt.
    2. Stek löken i smör och olja på medelvärme tills den blir genomskinlig i en stor gryta. I med paprikapulver, chilipulver, kummin och cayenne, och stek 2 min till!
    3. Stek köttet i smör och olja, lite i taget så att pannan inte kyls ner. Häll över köttbitarna i grytan.
    4. Häll över vatten, tomatkross, porter, vin, buljongtärning, lagerblad, svartpeppar.
    5. Koka i 3-4h (tills köttet är mört, funkar utmärkt med 5h också, beror på hur stora köttbitarna är.) lägg i potatis och paprika sista 15 min!
    6. Smaka av med citronsaft och salt.
    7. Blanda gremolatan som ska bli som ett strössel över soppan vid servering.
    8. Servera med en klick créme fraiche eller liknande och en bit bröd!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben