Biff á la - kycklingpannbiff från ryssland

Serverar: 4 portioner

Snabb och lättlagad. Servera med ugnsrostade rotsaker eller potatisklyftor.

Ingredienser

  • 1 skiva vitt formbröd
  • 1 dl mjölk
  • 350 g kycklingfärs
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk olja till stekning
  • Panering
  • 6 dl brödkrutonger eller ca 2 dl ströbröd
  • Sås
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2-3 droppar tabasco
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Lägg brödskiva i en bunke. Häll över mjölken och låt svälla ca 5 min. Lägg i färs och salt och blanda väl. Forma färsen till 8 biffar och vänd dem i brödkrutongerna eller i ströbrödet. hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i biffarna och stek dem ca 1 min på varje sida tills de fått vacker färg. Efterstek i mitten av ugnen 15-18 min. Obs! Kycklingbiffarna är klara vid ca 70 grader innertemperatur. Blanda ingredienserna till såsen i en skålservera den till biffarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben