Biff á la Lindström

Serverar: 4-6 portioner

En vanlig maträtt som vi kanske glömmer när vi ser alla utländska recept. Har läst nånstans att den serverades första gången i Kalmar 1862.

Ingredienser

  • 600 gram nötfärs
  • 1½ tsk salt
  • Vitpeppar
  • 2 äggulor
  • 1 lök
  • 2 dl inlagda rödbetor i tärningar
  • Ca 50 gram kapris med spad
  • Smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra köttfärsen. Tillsätt gulorna, ett i taget.
    2. Finhacka och fräs löken. Skär små fina tärningar av rödbetorna. Blanda alltsammans, plus kapris och rödbetsspad med färsen. Arbeta den inte för länge, då kan det hela skära sej.
    3. Forma smeten till jämna runda biffar och stek dem genast i ganska het stekpanna.
    4. Servera med kokt potatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben