Biff a´ la Lindström

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En god svensk klassiker med klyftpotatis

Ingredienser

  • 1 ½ dl vatten
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 2 dl inlagda, hackade rödbetor
  • 3 msk salt- el ättiksgurka, hackad
  • 2 msk gul lök
  • 1 msk små kapris
  • 1 ägg
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk smör
  • Klyftpotatis
  • 12 potatisar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmald peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och klyfta potatisen. Lägg dom på en plåt, pensla med olja och strö över salt och peppar. Stek mitt i ugn i 225 grader, ca 30 min.
    2. Blanda vatten, ströbröd och potatismjöl. Låt svälla 10 minuter och blanda det med färsen. Finhacka rödbetor, gurka och lök. Blanda färs, rödbetor, gurka, lök, kapris, ägg, salt och peppar.
    3. Forma 12 biffar, ca 1 cm tjocka. Stek dom i smör i en stekpanna 2-3 minuter per sida på medelstark värme. Servera med klyftpotatis, hackade rödbetor och stora kapris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben