Biff á la Lindström med dijonyoghurt
FÖR ALLA? Gör glutenfri: använd specialströbröd utan gluten eller byt till havregryn ( rent havre ) alternativt en kokt mosad potatis. Gör mjölkfri: använd ströbröd utan mjölk och byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ. Stek i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Gör äggfri: uteslut ägget. Dijonyoghurt. Gluten- och äggfri. Gör mjölkfri: Byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu naturell.
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser
500 g nötfärs
3 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 gul lök
1 dl finhackade inlagda rödbetor
2 msk kapris
Dijonsenap
1 ägg
Salt
Peppar
Smör att steka i
1 knippe färsk persilja
1 msk dijonsenap
2 dl matyoghurt
1/2 msk honung
1/2 tsk salt
Ev peppar
Instruktioner
- Lägg ströbrödet i en bunke och häll på mjölken. Låt svälla några minuter.
- Skala och finhacka löken. Rör ner färs, lök, rödbetor och kapris i bunken med ströbröd och mjölk.
- Tillsätt senap, ägg, 1 tsk salt och 1 krm peppar och rör färsen smidig.
- Forma små biffar och stek i 1 msk smör, 3-4 minuter på varje sida på medelhög värme tills biffarna är genomstekta.
- Strö grovhackad färsk persilja över biffarna och servera med rotfrukter och dijonyoghurt.
- DIJONYOGHURT!
Blanda matyoghurt, dijonsenap och honung. Smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Kommentarer (0)