Biff á la Lindström med dijonyoghurt

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

FÖR ALLA? Gör glutenfri: använd specialströbröd utan gluten eller byt till havregryn ( rent havre ) alternativt en kokt mosad potatis. Gör mjölkfri: använd ströbröd utan mjölk och byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ. Stek i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Gör äggfri: uteslut ägget. Dijonyoghurt. Gluten- och äggfri. Gör mjölkfri: Byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu naturell. Svårighetsgrad: Medel

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 1 dl finhackade inlagda rödbetor
  • 2 msk kapris
  • Dijonsenap
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Smör att steka i
  • 1 knippe färsk persilja
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 msk honung
  • 1/2 tsk salt
  • Ev peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg ströbrödet i en bunke och häll på mjölken. Låt svälla några minuter.
    2. Skala och finhacka löken. Rör ner färs, lök, rödbetor och kapris i bunken med ströbröd och mjölk.
    3. Tillsätt senap, ägg, 1 tsk salt och 1 krm peppar och rör färsen smidig.
    4. Forma små biffar och stek i 1 msk smör, 3-4 minuter på varje sida på medelhög värme tills biffarna är genomstekta.
    5. Strö grovhackad färsk persilja över biffarna och servera med rotfrukter och dijonyoghurt.
    6. DIJONYOGHURT! Blanda matyoghurt, dijonsenap och honung. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben