Biff i panna

Serverar: 4 portioner

Allt i ett - nästan - Servera biffen med en klick krossade tomater och en klick gräddfil på varje bit. Dekorera med kryddgrönt.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1½ msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk 3%
  • 1 tsk smör
  • 1 burk, 400 g krossade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk soja
  • 1 dl gräddfil
  • Dekoration
  • Färsk eller torkad timjan eller oregano
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och mjölk. Bryn smöret i stekpanna och platta ut färsen med handen så den täcker hela pannan.
    2. Stek biffen cirka 4 minuter.
    3. Dela färsen i fyra delar, vänd den och stek 4 minuter på andra sidan.
    4. Häll på ½ dl krossade tomater, grädde och soja.
    5. Låt såsen koka ihop några minuter.
    6. Servera biffen med en klick krossade tomater och en klick gräddfil på varje bit. Potatis, ris couscous...Dekorera med kryddgrönt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Lättare varianter!
    Tänk om det vore så att man kunde äta en god potatisgratäng som dessut...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben