Biff med provencalsk sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Provence i Frankrike är känt för sin fint kryddade mat. Såsen, som serveras till de här biffarna, är verkligen både spännande och annorlunda. Dessutom kan man bjuda bakad potatis med vitlökssmör till!

Ingredienser

  • 4 skivor utskuren biff, ca 500 g
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Sås
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tomater
  • 1 msk kapris
  • 2 saltgurkor
  • 1 - 2 hårdkokta ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Smaksätt gräddfilen med salt, peppar och litet vitvinsvinäger. Skölj och torka tomaterna. Låt kapris och saltgurkor rinna av väl. Skala och hacka äggen. Hacka kapris, saltgurkor och tomater mycket fint. Pressa vitlöken.
    2. Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Spara ev litet till garnering.
    3. Stek biffarna vackert bruna i litet matfett i en stekpanna. Stektiden beror på hur genomstekta man vill ha biffarna, men det brukar variera mellan 1 - 3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
    4. Lägg upp biffarna på serveringsfat. Garnera såsen och servera den till. Servera rätten med bakad potatis med vitlökssmör, tomatklyftor och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben