Biff med smaksattssky och ugnsstektpotatis med morötter

Serverar: 4 portioner

Lätt och supergod fredagsmiddag!

Ingredienser

  • 4 skivor biff
  • 10 cm purjolök
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche franska örter
  • Örtsalt
  • Peppar
  • Dragon
  • Basilika
  • 8 potatisar
  • 4 morötter
  • Kryddor
  • Instruktioner

    1. Gör klyftor utav potatis och morötter. Olja en ugnsäker form och lägg i potatis och morötter. Krydda med valfria kryddor (något som är riktigt gott är timjan!) och ställ in i ugnen i ca 200 graders värme tills potatisen känns klar.
    2. Skär biffen i lagom stora bitar och stek den sedan i en stekpanna med lite högre kanter. När biffen nästan är färdigstekt så tillsätt purjolöken och låt den fräsa med en stund. Slå över mjölken och låt det hela koka ett par minuter. Ha sedan i den smaksatta crème fraichen och smaka av med salt, peppar och ev dragon, basilika och oregano.
    3. Servera med klyftpotatisen!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben