Biff med toscansk sallad á la viktväktarna

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Värt 5 poäng och då är köttet duoval á 3 poäng. Tips! I detta kan man använda alla typer av mört kött!

Ingredienser

  • 500 g 4 skivor putsad ryggbiff
  • 100 g vitt bröd gärna toscanskt
  • 4 stora plommontomater
  • 1 liten gurka urkärnad
  • Sallad
  • 1 rödlök
  • 1 paprika
  • 2 msk basilikablad
  • 4 tsk olivolja
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 100 g spröda salladsskott
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Riv dagsgammalt bröd i bitar ca 2 cm * 2 cm och lägg dem i saltat, kallt vatten.
    2. Häll av vattnet efter 10 minuter och pressa ut all vätska med händerna.
    3. Grovhacka alla grönsakerna.
    4. Lägg brödet i en salladsskål och tillsätt tomat, gurka, rödlök och basilika.
    5. Avsluta med 2 tsk olivolja, vinäger, salladsskott samt salt och peppar.
    6. Pensla köttet med restrerande olja och grilla det på en kolgrill, grilljärn eller i en het ugn.
    7. Servera köttet med salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben