Biff Rydberg med senapssås

Serverar: 4 portioner

Toppengott...

Ingredienser

  • 600-700 g fläskfilé eller oxfilé
  • 700 g potatis
  • 2 gula lökar
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Senapssås
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 tsk fransk ljus senap
  • 2 tsk svensk grov senap
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet, ta bort överflödigt fett och hinnor. Skala potatisen och löken. Skär köttet, potatisen och löken i jämnstora tärningar ca: 1x1 cm.
    2. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek allting var för sig tills det har fått fin färg runt om, och krydda sedan med salt och peppar. Fördela köttet och potatisen i grupper på portionstallrikar efterhand.
    3. Rör samman alla ingredienserna till såsen. Servera den som tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Gillsan 1 augusti 2008

    Håller med om att detta är gott

    Monika46 6 oktober 2008

    Hej! Vad använder du för senap till såsen? Är det vanlig senap som man har till korv, eller? Tacksam för svar! Kramiz Monika

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben