Biff Rydberg på fläskfilé

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 40 minuter

Köttet blev riktigt mört och fint. Och persiljan är från min lilla skörd :)

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 8-10 potatisar
  • 1 gul lök
  • Äggulor, valfri mängd
  • Smör att steka i
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk persilja
  • Instruktioner

    1. Skär potatisen i 1½ cm stora tärningar, och fläskfilén i 2-2½ cm stora tärningar.
    2. Stek potatisen i en panna med smör tills den fått färg och är klar. Salta och peppra.
    3. Stek fläskfilén hastigt så att den får bra färg och är klar. Pannan bör vara ganska varm. Salta och peppra. (Om de är mycket, dela upp köttet och stek i omgångar så att det inte blir "kokt")
    4. Fräs löken i lite smör utan att den tar färg, salta och peppra en aning. Håll den varm.
    5. Servera med äggulorna i sitt skal och stö på lite finhackad persilja (jag fick dock för bråttom med och äta så blev ingen finhackad).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben