Biffgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Servera med ris.

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av nöt eller nötstek
  • 2 gula lökar
  • 2 dl vatten
  • 1 kalvbuljongtärning
  • 2 msk kinesisk soja
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Idealmjöl
  • Instruktioner

    Skär köttet i mindre bitar, ca 2-3 cm kuber, om du använder nötstek. Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta. Rör i soja och peppar. Skala lökarna och skär i ringar. Lägg löken och köttet i buljongen. Låt koka på medelstark värme i 35-40 minuter så att köttet blir mört. Rör om någon gång då och då. Rör i grädden och rör ner idealmjöl till önskad tjocklek på såsen och låt koka ett par minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben