Biffgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En god biffgryta i all sin enkelhet. Man behöver inte ens bryna köttet först.

Ingredienser

  • 3 medelstora gula lökar
  • 500 g grytbitar av nöt
  • 2 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 2 msk kinesisk soja
  • ½ tsk grovmald svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl mellangrädde
  • Instruktioner

    Skär grytbitarna i mindre bitar, ca 2x2 cm, absolut inte större. Skala lökarna och skär dem i små klyftor. Lägg löken och köttet i en gryta eller stor kastrull. Koka upp vatten och buljongtärning tills tärningen är helt upplöst. Häll sedan över buljongen i grytan. Tillsätt soja och peppar. Låt grytan koka 25-30 min. Köttet ska vara mört. Rör ut mjölet i grädden och red av med detta. Låt koka 3-5 min. Servera gärna med kokt vildris och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben