Biffgryta Djakarta

Serverar: 4 portioner

Ge vardagsmiddagen lite spänning och servera denna kryddiga biffgryta. Servera med ris, curry och lite riven kokos.

Ingredienser

  • 700 g nötkött, grytbitar eller benfri högrev
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • 2 röda chilifrukter, hackade
  • ½ citrongrässtjälk, ca 5 cm
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2 tsk mörk sirap
  • Till serveringen
  • 3½ dl jasminris
  • Tillbehör
  • 1 banan
  • ½ dl riven kokos
  • 2 msk senapsfrön
  • 1 riven morot
  • 1 dl mango chutney
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Skala lök och vitlök och lägg dem i en mixer eller matberedare. Mixa till en jämn kräm.
    2. Hetta upp kokosmjölken i en kastrull. Tillsätt koriander, spiskummin och kryddnejlika. Koka upp och låt det koka i 5 minuter. Tillsätt köttet och låt det koka i kokosmjölken tills det ändrar färg, 2-3 minuter.
    3. Tillsätt lökblandningen, chilifrukt, citrongräs, färskpressad citronsaft och sirap. Koka upp och låt sjuda utan lock i 1 timma och 10 minuter tills nästan all vätska har kokat bort. Rör om då och då.
    4. Koka under tiden riset enligt paketets anvisningar. Skiva bananen och vänd skivorna i kokos. Rosta senapsfröna och blanda dem med riven morot. Servera med ris och mango chutney.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben