Biffgryta i rosépepparsås

Serverar: 4 portioner

Kanongod!

Ingredienser

  • 600 g lövbiff
  • 2 msk smör eller margarin till stekningen
  • 1 stor purjolök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 dl grädde alt. mellangrädde
  • 3 dl mjölk
  • Ca 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1-2 krm franska örter
  • Salt
  • 1 ½ tsk lätt krossad rosépeppar
  • 1-2 msk maizenamjöl
  • 2 msk smör till stekningen
  • Instruktioner

    1. Dela purjolökarna på längden och skölj noga. Strimla dem fint och lägg i en gryta med matfettet. Pressa ner vitlöken och rör om tills allt är glansigt. Tillsätt grädde, mjölk och späd på med lite vatten så det täcker löken ordentligt. Rör i fonden, buljongtärningen, lite salt och rosepepparen. Låt allt puttra i ca10 minuter.
    2. Strimla köttet under tiden och stek den hastigt i mycket het panna, lite i taget. Vänd ner köttet i såsen och låt allt småputtra i 15-20 minuter. Ev. smaka av med mer fond och kryddor.
    3. Serveringsförslag: potatis, pasta eller ris, plus en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hillan66 20 mars 2009

    Jag gjorde den här grytan ikväll och jag kan bara hålla med att den är kanongod! Helt super!! Jag marinerade lövbiffen före enligt ett recept som jag har själv, "Marinerad fläskfilé". Det förstärkte vitlökssmaken och det blev bara sååå gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben