Biffgryta på älgkött

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Denna gryta går även bra att göra på nötkött

Ingredienser

  • 8 st tunna biffar av älg eller nötinnanlår
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 stora gula lökar
  • 1 purjolök
  • 5 stora morötter
  • 1 bit rotselleri
  • 3 msk tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Bryn biffarna och lägg över dem i en gryta. Krydda rikligt med salt och svartpeppar. Häll vatten samt en buljongtärning i stekjärnet och vispa ur pannan. salta och peppra. Häll skyn över biffarna och låt koka på svag värme ½ timme. Skiva under tiden löken och bryn i stekpanna. Strimla pujolök, morötter och selleri och bryn lätt ihop med löken. Häll över det i grytan. Tillsätt tomatpurén. Späd ev med mer vatten om det behövs.
    2. Serveras med kokt potatis eller ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben