Biffsaute i rödvinssås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

God varmrätt på höstkanten

Ingredienser

  • ¾ kg rostbiff eller fransyska
  • 4 skivor rimmat fläsk
  • 2 lökar, gula
  • ½ purjolök
  • Smör
  • Salt
  • Paprikapulver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-4 msk tomatpuré
  • 6 dl oxsvanssoppa
  • 1-2 dl vatten
  • 1-2 dl rödvin
  • ½ -1 dl grädde, tjock
  • 1-2 paprikor, röda och eller gröna
  • 1 dl syltlök
  • Instruktioner

    Skär köttet i strimlor Bryn hastigt i smör i omgångar i stekpannan Lägg över det brynta köttet i en gryta Koka ur pannan mellan varven med lite vatten och häll över köttet Krydda med salt och paprika och låt köttet småputtra under lock Fräs strimlor av fläsket Strimla även lök och purjo och fräs det Lägg över allt i grytan Tillsätt krossad vitlök, tomatpuré och soppan och späd med lite vatten Låt småputtra ca en halvtimme, innan grädden och vinet blandas i Smaka av och låt allt få puttra ytterligare ca en kvart tills köttet är mört och såsen lagom simmig Blanda i syltlöken mot slutet Servera med ris eller bakad potatis, paprika och ev sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben