Bings marängtårta

Serverar: 1 portioner

En hög och ganska kompakt maräng med bär och grädde. Generöst, läckert och oemotståndligt som avrundning.

Ingredienser

  • 8 äggvitor
  • 2 tsk ättikssprit, 12%
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl socker
  • Garnering
  • 100 g mörk choklad
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 - 3 l bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Vispa äggvitor, ättikaoch vaniljsocker till ett hårt skum. Tillsätt sockret, litet i taget, och vispa igen tills blandningen är hård och blank. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita en ring på ca 30 cm i diameter. Bred ut marängsmeten.
    3. Sänk ugnsvärmen till 125° och sätt in marängen. Grädda den i mitten av ugnen ca 1 timme. Låt marängen svalna.
    4. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro och ringla den över marängen. Vispa grädden och ansa bären. Dekorera tårtan precis innan det är dags att servera den.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben