En hög och ganska kompakt maräng med bär och grädde. Generöst, läckert och oemotståndligt som avrundning.
Ingredienser
8 äggvitor
2 tsk ättikssprit, 12%
1 tsk vaniljsocker
4 dl socker
Garnering
100 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
2 - 3 l bär
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°.
Vispa äggvitor, ättikaoch vaniljsocker till ett hårt skum. Tillsätt sockret, litet i taget, och vispa igen tills blandningen är hård och blank. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita en ring på ca 30 cm i diameter. Bred ut marängsmeten.
Sänk ugnsvärmen till 125° och sätt in marängen. Grädda den i mitten av ugnen ca 1 timme. Låt marängen svalna.
Smält chokladen i vattenbad eller i mikro och ringla den över marängen. Vispa grädden och ansa bären. Dekorera tårtan precis innan det är dags att servera den.