Birgits Skinkgryta
Serverar:
4 portioner
Enkel och god gryta på skinkgrytbitar.
Ingredienser
400 g grytbitar av skinka
150 g champinjoner
1-2 msk smör
75 g torkade aprikoser
1 gul lök
1 buljongtärning
½ tsk salt
2 krm ingefära malen
3 dl vatten
2 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
Instruktioner
Bryn skinka, svamp, lök och aprikoser i en stekgryta. Tillsätt buljongtärning, salt, ingefära och soja.
Späd med vattnet, låt koka under lock i ca 20 minuter.
Blanda mjöl och grädde och slå i det i gytan. Låt koka ytterligare i 5 minuter.
Servera med ris.
Liknande recept
Skinkgryta med cashewnötter och svamp
3
4
2
Skinkgryta á la Stroganoff
4.8
4-5
4
Birgits räkpaj
4.3
6
Växelhäxans skinkgryta
5
40 min
5
1
Birgits kalla laxsås
2
Skinkgryta med plommon
5
4
2
Skinkgryta med banan curry
3
30 min
9
Mormor Birgits tunnbrödrullar med gravad röding
24
Strimlad skinkgryta
20 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!