Birgits Skinkgryta

Serverar: 4 portioner

Enkel och god gryta på skinkgrytbitar.

Ingredienser

  • 400 g grytbitar av skinka
  • 150 g champinjoner
  • 1-2 msk smör
  • 75 g torkade aprikoser
  • 1 gul lök
  • 1 buljongtärning
  • ½ tsk salt
  • 2 krm ingefära malen
  • 3 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Bryn skinka, svamp, lök och aprikoser i en stekgryta. Tillsätt buljongtärning, salt, ingefära och soja.
    2. Späd med vattnet, låt koka under lock i ca 20 minuter.
    3. Blanda mjöl och grädde och slå i det i gytan. Låt koka ytterligare i 5 minuter.
    4. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben