Biscotti med tranbär och pistasch

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme

Skorpor är enkelt att baka och gott.

Ingredienser

  • ½ dl matolja
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • ½ tsk mandelextrakt
  • 2 stora ägg
  • 6½ dl vetemjöl
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl tranbär, torkade
  • 70 g pistaschnötter, skalade
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150 grader. Blanda matoljan och strösockret till en smet. Tillsätt vanilj- och mandelextrakt samt ägg i blandningen. Blanda ihop vetemjöl, salt och bakpulver i en annan skål och blanda ner det i smeten. Hacka tranbären och pistaschnötterna i mindre bitar. Blanda ner dem i degen. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i fyra lika stora delar. Rulla delarna till fyra lika långa längder, ca 35x3 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 25 min. Ta ut plåten och skär längderna på snedden i ca 4 cm breda bitar. Grädda biscottin i ytterligare 10 min. Ta ut och låt dem svalna på ett galler. Förvara skorporna i en lufttät burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben