Biskopinnans medaljonger

Serverar: 30 portioner

Dessa godbitar härstammar från en gammal biskopsgård där de ofta serverades vid finare kaffebjudningar. De passar också förträffligt till kaffet efter en god middag.

Ingredienser

  • 250 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 5½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl florsocker
  • ½ msk kakao
  • ½ tsk vaniljsocker
  • ½ msk pulverkaffe
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1½ - 2 msk vatten
  • Garnering
  • Ca 30 valnötter
  • Tillbehör
  • Kakmått , ca 4 cm i diameter
  • Instruktioner

    1. Arbeta hastigt samman matfett, socker, äggula och mjöl till en deg, för hand eller i matberedare. Låt degen vila i kylen ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Kavla ut degen tunt. Ta ut 60 rundlar med ett kakmått eller liknande, ca 4 cm i diameter. Lägg nudlarna på bakpappersklädda plåtar.
    3. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills de fått fin, ljusbrun färg.
    4. Gör fyllningen: Rör samman matfett, florsocker, kakao, vaniljsocker och pulverkaffe till en smidig kräm.
    5. Fördela krämen på hälften av kakorna. Lägg sedan de resterande kakorna ovanpå och tryck till helt lätt.
    6. Gör glasyren: Rör florsocker och vatten till en jämn smet. Bred glasyr på medaljongernas ovansida. Garnera kakorna med valnötter.
    7. Låt glasyren stelna innan kakorna läggs i en burk med smörgåspapper mellan lagren. Förvara kakorna svalt.

    Liknande recept

    4.6
    1 h
    4-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben