Medaljonger

Serverar: 40 portioner

Mums

Ingredienser

  • 250 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 st äggula
  • Kräm
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 ½ msk vatten
  • Valnötter
  • Instruktioner

    Hacka ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila svalt i 1 timme. Kavla ut tunt och ta ut runda kakor med mått. Lägg på plåt med bakpapper och grädda i 225 grader, 6–7 minuter. Låt kallna. Rör ihop ingredienserna till krämen och lägg ihop kakorna med kräm mellan. Rör ihop glasyren och klicka på kakorna. Garnera med valnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fläskfilé
    Fläskfilé är kanske den mest populära köttbiten i Sverige. Det är en f...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben