Biskvier

Serverar: 30 portioner

Chokladbiskvier är något av mina favoriter. Är så glad att jag hittade detta recept, för de är jättegoda!!!

Ingredienser

  • Bottnar
  • 250 g mandelmassa
  • 1½ dl strösocker
  • 2 äggvitor
  • Fyllning
  • 250 g osaltat rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 1 msk konjak eller någon droppe essens
  • 50 g mörk choklad minst 70%
  • Garnering
  • 200 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Riv ner mandelmassan i en bunke och tillsätt socker och äggvita. Rör ut till en slät smet. Spritsa ut till runda kakor på bakplåtspapper i storlek som en femkrona. Låt vila några minuter så håller de formen bättre. Grädda i 180 grader i ca 14 minuter. De ska ha en jämnt gyllene ton, de sjunker ihop lite och ska vara lite mjuka i mitten! Låt kallna på plåten.
    2. Smält chokladen till fyllningen över vattenbad. Vispa smöret vitt och fluffigt. Vispa i florsocker och vaniljsocker. Tillsätt äggulor och konjak/essens. Rör ut den kalla chokladen med en slickepott i smörkrämen. Bred smörkrämen på undersidan av de kalla mandelbottnarna med en spatel så den får en mjuk toppig form. Ställ i kyl att kallna i minst 30 minuter.
    3. Smält 2/3 av chokladen i vattenbad och tillsätt resten och låt svalna till minst ca 28 grader under omrörning. Doppa de kalla biskvierna med krämsidan ner och ställ att stelna i kylen. Förvaras svalt.
    4. Går jättebra att frysa!

    Liknande recept

    3.6
    1 h 30 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben