Biskvier med blåbärssmörkräm

Serverar: 20 portioner

En klassiker i ny söt tappning som får smaklökarna att blomstra.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 250 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • 1½ dl socker
  • Blåbärssmörkräm
  • 200 g osaltat, rumsvarmt smör
  • 1½ dl florsocker
  • 2 tsk vanijsocker
  • 3 rumsvarma äggulor
  • 2 dl frysta och tinade blåbär (ej avrunna utan använd även saften som bildas när blåbären tinar)
  • Topping
  • Ca 300 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Riv mandelmassan och blanda med äggvitor och socker. Ställ blandningen i kylen i 20 minuter, så smeten blir fast i konsistensen innan du klickar ut den.
    3. Spritsa eller klicka ut 20 rundlar på en bakpappersklädd plåt. Grädda biskvibottnarna mitt i ugnen tills de är gyllene i färgen, ca 12 minuter. Håll uppsikt! alla ugnar fungerar olika. Låt kakorna svalna.
    4. Gör smörkrämen undertiden. Det är mycket viktigt att alla ingredienser är rumstempererade och rörs ihop för hand. Även de tinade blåbären. Om råvarorna är för kalla skär sig smörkrämen.
    5. Rör ihop blåbärssmöret till en jämn smet. Det tar en liten stund, ha tålamod. Om det är svårt att få ihop smörkrämen, sätt skålen med smörkrämen 2-3 sekunder i mikron och rör igen.
    6. Fördela smörkrämen på den platta sidan/botten av biskvin i form av en liten topp. Ställ åt sidan i kylen tills smörkrämen har stelnat.
    7. Smält chokladen över vattenbad och doppa biskvierna försiktigt så att smörkrämen täcks av choklad. åt biskvierna stelna på ett bakplåtspapper. Förvara dem kallt.

    Liknande recept

    3.6
    1 h 30 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben