Björnbärs- och krusbärssylt

Ta vara på sommarens bär och koka en god sylt på björnbär och krusbär.

Ingredienser

  • 750 g björnbär
  • 250 g snoppade omogna gröna krusbär
  • 800 g socker
  • 75 g citronsaft
  • Instruktioner

    1. Blanda de rensade bären med socker och citronsaft.
    2. Koka under omrörning då och då till 105 grader eller gör ett sk syltprov på en kall tallrik och kontrollera att sylten stelnar.
    3. Skumma bort eventuellt skum under kokningen med en sk skumslev.
    4. Tvätta ner insidan av kastrullen med en pensel som doppas i vatten för att förhindra sockerkristallisation i den färdiga sylten.
    5. Häll genast upp sylten på steriliserade burkar och skruva på locken med en gång och vänd burkarna upp och ner. Låt stå tills nästa dag att stelna till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben