Björnbärspaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 55 minuter

4 små björnbärspajer, perfekta till efterätt!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2½ dl mjöl
  • ½ dl socker
  • 75 g margarin
  • ½ äggula
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 300 g björnbär
  • 3/4 dl socker
  • Ca ½ dl potatismjöl
  • Citronskal
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda ner alla ingredienser till degen utom vattnet i en matberedare. Blanda sedan i kallt vatten en matsked i taget, kör till en slät deg. Låt degen vila i kylskåp i 30 minuter.
    2. Blanda under tiden ihop fyllningen.
    3. Dela degen i fyra delar och lägg i fyra små smorda pajformar. Om det blir deg över kan ni spara den och använda den till att göra ett rutmönster ovanpå pajen sen.
    4. Fördela fyllningen i pajerna. Lägg över den sparade degen som ett rutmönster.
    5. Grädda i mitten av ugnen. 25 minuter, 175 grader. Servera med vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben