Hallon- och björnbärspaj

Serverar: 8 portioner

En god paj som serveras ljummen med lite siktat florsocker över. Byt till valfria bär, efter smak och säsong.

Ingredienser

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 115 g smör
  • 2 msk crème fraiche
  • Fyllning
  • 1 l blandade bär, t ex hallon och björnbär
  • 4 äggulor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 1/2 dl crème fraiche
  • Till servering
  • Florsocker
  • Extra bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Kör ingredienserna till degen i en matberedare några sekunder så att den precis hinner forma sig till en boll.
    3. Tumma ut degen i en pajform och ställ formen kallt i en timme.
    4. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    5. Sänk värmen till 175°.
    6. Vispa eller kör resten av ingredienserna, utom bären, i en matberedare till en slät smet.
    7. Lägg bären i pajformen, men spara lite till garneringen.
    8. Häll över smeten.
    9. Grädda i cirka 40 min eller tills pajen har fått vacker färg.
    10. Servera den ljummen på stora tallrikar, garnerad med extra bär, siktat florsocker över.
    11. Lycka till! Njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben