Björnbärssylt
Serverar:
1 portioner
Det ska vara väl mogna bär.
Ingredienser
2 l björnbär
0,5 kg strösocker
1 krm natriumbensoat
Instruktioner
Rensa och skölj bären. Varva i en rostfri kastrull tillsammans med sockret.
Värm upp och koka långsamt i 10 minuter. Rör om försiktigt då och då. Ta av från värmen och skumma noga.
Blanda natriumbensoat i litet av den varma sylten och rör ner i resten av sylten.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar och förvara svalt.
Liknande recept
Björnbärssylt med mynta och lime
4
1
2
Björnbärssylt med gin
Björnbärssylt
30 min
Mormors äggost
4.8
8
3
Björnbärsformar
4.5
24
4
Lemoncurd och mascarponecremé
5
10 min
4
1
Björnbärskladdkaka, nyttig, vegansk och glutenfri
4
40 min
4-6
4
Saffranspannkaka
6
1
Ljus kladdkaka med mynta
12
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!