Björnbärstartalette med vit chokladmousse

Serverar: 12 portioner

Krispig botten med kardemumma toppad med vit chokladmousse och söta mogna björnbär.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 120 g smör
  • 3-3 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 tsk nymald kardemumma
  • Topping
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad
  • Rivet skal av ½ citron
  • 250 g björnbär
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180 grader.
    2. Blanda ner alla ingredienser utom ägget och äggulan i en bunke. Nyp ihop till en smulig blandning. Tillsätt ägget och gulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta in den och låt den vila minst 30 minuter i kylen.
    3. Kavla ut degen till ca 3 mm tjock platta. Stansa ut bottnar ca 9 cm i diameter. Lägg rundlarna på ett bakplåtspapper och grädda ca 10 minuter tills färgen är gyllene. Låt svalna på galler.
    4. Hacka den vita chokladen och lägg den i en bunke. Värm grädden till kokpunkten och slå den över chokladen. Rör med en visp tills blandningen är slät. Tillsätt rivet citronskal och låt svalna i kylen.
    5. Vispa försiktigt chokladgrädden till en mousse. Det är risk att den grynar sig om man vispar för länge.
    6. Klicka eller spritsa moussen på bottnarna och garnera med björnbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben