Blåbär- och apelsinmarmelad
Tid:
30 minuter
Lite annorlunda smak på marmeladen.
Ingredienser
1 apelsin
500 g blåbär
500 g syltsocker
Instruktioner
Lägg blåbären i en gryta.
Skölj apelsinen och riv på den fina sidan av rivjärnet, undvik att få med det vita för då kan marmeladen bli besk.
Pressa saften ur apelsinen. Lägg i apelsinskalet och apelsinsaften i grytan och låt koka i ca 10 min under omrörning.
Tillsätt syltsockret och låt koka ytterligare 5 min.
Skumma av väl och häll upp i varma och rengjorda burkar.
Låt svalna och sätt på locket.
Liknande recept
Blåbär- och kardemummamuffins
12
Blåbär- och citronpaj med kolaglasyr
Hemmagjort apelsinmarmelad med ingefära
4
Enkel apelsinmarmelad
5
40 min
Katrines apelsinmarmelad
4 h
Apelsinmarmelad
4.5
1 h
1
4
Blåbär- & limemuffins
5
12
Apelsinmarmelad med whiskey
5
1
5
Blåbär- och banansmoothie
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!