Blåbärsbullar med citronglasyr

Serverar: 20 portioner

Citron och blåbär är en oslagbar kombination. Här tillsammans i ljuvliga bullar! Glutenfria.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk kardemumma, stött
  • 12 dl glutenfri mjölmix, Semper
  • Fyllning
  • 200 g blåbär
  • 1 dl socker
  • 3 msk malen kanel
  • Glasyr
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk rivet citronskal
  • 3 msk kokosmjölk
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, rör ut jästen i den ljumma degvätskan. Tillsätt socker, salt, stött kardemumma och mjölmix. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
    2. Koka ihop blåbär, socker och kanel under några minuter. Låt svalna.
    3. Arbeta samman degen på mjölmixat bakbord. Kavla ut till en stor degplatta, bred på blåbärsmixen och rulla samman som en rulltårta. Skär i 3 cm breda bitar och lägg i bakformar. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
    4. Sätt ugnen på 225 grader.
    5. Grädda bullarna i ca 15 minuter. Låt svalna.
    6. Rör ihop glasyren och ringla den över bullarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben