Blåbärskaka

Ännu ett recept saxat ur någon tidning.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 vaniljstång eller
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g jäst
  • ½ tsk salt
  • 1 dl socker
  • 14-15 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 1 liter blåbär, frusna eller färska
  • 1 dl socker
  • 2 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    Smält smöret, tillsätt mjölk och vaniljstång och värm till 37 grader. Ta upp vaniljstången, skär en skåra och skrapa ur kärnorna. Rör ut jästen med saltet och lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, sockret, mjölet, vaniljkärnorna och ett halvt uppvispat ägg. Knåda till en smidig deg och låt jäsa i cirka 30 minuter. Knåda degen på mjölat bakbord, dela den i fyra delar och kavla ut dem till runda kakor. Placera dem på plåtar. Blanda blåbär, socker och potatismjöl och fördela på kakona, vik upp kanterna runt bären och pensla kanterna med resten av det uppvispade ägget. Grädda dem mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt kakorna svalna på galler. Servera med vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben